Cikkek

Azonnali hétvégi fül orr gégészet ügyelet

Villányi úti Magán Fül-orr-gégészet: A Hétvégei Mentsvár

A Villányi úti Magán Fül-orr-gégészet mindig is büszkék voltunk arra, hogy pácienseink egészségét és kényelmét mindenkor a legmagasabb szinten tartjuk. Éppen ezért örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy novemberi és decemberi hétvégéken is változatlanul várjuk kedves pácienseinket. Hétvégén és ünnepnapokon is segítségünket kérhetik.

Gyermek és felnőtt fül-orr-gégészeti panaszokkal fordulhatnak hozzánk, mivel csapatunk széleskörű szaktudással rendelkezik mindkét területen. Legyen szó egy egyszerű fülgyulladásról vagy komplexebb kezeléséről, orvosaink mindig a legjobb ellátást nyújtják.

Az orvosaink kivételes…

Tovább

Parkolási segédlet és megközelítés

Kedves Páciensünk a fentebbi térkép alapján látja parkolási ajánlásainkat.

 

Ahol mindig van parkolóhely az a Bartók Ház Parkolója Mélygarázs. Innét 1-2 perc séta a rendelő. A parkolóház szép tiszta, folyosói és liftje illatosított. A parkolást bankkártyával is lehet rendezni. Díja 500 ft/ óra

Tovább

Húsvéti nyitvatartás

 

Tisztelt Betegünk!

Engedjék meg, hogy tájékoztassuk Önöket, hogy rendelőnk, a Villányi úti Magán Fül-orr-gégészet, Húsvét hétfőn is nyitva tart, és szívesen látjuk azokat, akik fül-orr-gégészeti problémákkal küzdenek. Az ünnepi időszakban is kiemelten fontos, hogy a betegségekkel kapcsolatos panaszokat minél előbb orvosoljuk, ezért várjuk Önöket bizalommal.

Tapasztalt orvosaink és modern felszereltségünk segítségével a legkülönbözőbb fül-orr-gégészeti problémákkal…

Tovább

Fültisztítás helyesen: hasznos tippek az ország egyik legjobb fül-orr-gégészétől

Fültisztítás helyesen: hasznos tippek az ország egyik legjobb fül-orr-gégészétől

A fülzsír – vagy orvosi nevén cerumen – a hallójárati mirigyek által termelt váladékanyag. Ez a jellemzően zsíros állagú massza minden ember fülében megtalálható, azonban mennyisége, színe és sűrűsége egyénenként változhat.

Sokan tartják egyfajta kellemetlenségnek, holott jelenléte elengedhetetlen a fül egészséges működéséhez. Miközben tisztítása gyakran okoz gondot az embereknek, általánosságban elmondható, hogy a helytelen fültisztításból fakadó tévhitek még több problémát tudnak előidézni.

Többek között erről…

Tovább

2022 Dec 24-31 Ünnepi nyitvatartás

Ünnepi nyitvatartás  gyermek fül orr gégészet ügyelet,  felnőtt fül orr gégészet ügyelet.

Ünnepi nyitvatartási rendünk. Hétvégi fül orr gégészet ügyelet

2022 dec 24-31 között

Ünnepi nyitva tartás.

2022 December 24 –…

Tovább

Hétvégi fül orr gégészet magánrendelés

Fül orr gégészet hétvégén

 

2017 óta van hétvégi fül orr gégészeti ügyeletünk. Fül-orr-gégész orvosaink minden hónapban és az év minden hétvégéjén felváltva dolgoznak, hogy elérhetők legyünk akár ünnepnapokon is. Mivel sajnos elég gyakori, hogy hétvégén jelentkeznek panaszok, főleg gyerekeknél. De a felnőttekre is jellemző, hogy az egész heti stressz, rohanáson, koncentráción keresztül a szervezet tudja, hogy tennie kell a dolgát, az immunrendszer a végletekig…

Tovább

Időpontfoglalás

Tisztelt páciensünk az alábbi linkre kattintva tud FÜL ORR GÉGÉSZETI időpontot foglalni hozzánk online. Ha sürgős esettel érkezne bizalommal hívjon minket telefonon aznapi időpontért. 

Fül orr gégészet online foglalás:

2023.01.06-ai napon átmeneti foglalási nehézsésgeket tapasztalhatnak KÉRJÜK amennyiben nem tudja véglegesíteni a foglálst telefonáljon és segítünk az időpontegyeztetében!!! MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!!!

Online Foglalási Naptár

További…

Tovább

Hétvégi gyermek fül orr gégészet ügyelet

Ünnepi nyitvatartás. Hétvégi fül orr gégészet ügyelet

 

Hétvégi fül orr gégészeti ügyeletünk 2017 óta van. Fül orr gégész orvosaink váltva egymást, lefedik a hónap és az év összes hétvégéjét, mert sajnos nagyon jellemző hogy a panaszok hétvégre jelentkeznek, főleg a gyermekeknél. De a felnőtteknél is jellemző, hogy az egész hetes stresszben, rohanásában, koncetrcióban a szervezet tudja hogy teljesíteni kel, az immunrendszer a vésőkig kitart…

Tovább

A hallójárat megbetegedése mindennaposnak mondható?!

  A hallójárat megbetegedése mindennaposnak mondható?!

Akadnak olyan fül-orr-gégészeti problémák, amikkel nap, mint nap találkozni. Ezek közé tartozik a hallójárat egészségének meggyengülése, valamint az ebből fakadó gyulladásos kórkép kialakulása. Rengeteg embert érint, gyakorlatilag aligha akad bárki, aki valamilyen mértékben az élete során ne tapasztalta volna meg, mennyire kellemetlen, amikor a megingathatatlannak hitt rendszer, jelen esetben a fülek…

Tovább

Mely betegségek szűrhetőek ki gyermek hasi ultrahanggal?

 

Az ultrahang hathatós közbenjárásával egyes hasi szervek működés közben is vizsgálhatóak anatómiailag és funkcionálisan egyaránt. Az akut hasfájás hátterében meghúzódó okok kiderítésére kétségtelenül a hasi ultrahang az egyik legjobb módszer. Sérülések, komoly elváltozások, azonnali ellátást igénylő kórképek is felfedezhetőek, például vakbélgyulladás, bélcsavarodás, bélösszecsúszás, nyirokcsomó-gyulladás.

A gyomor ultrahangos átnézése határozottan javasolható azoknál a 2-8 hetes újszülötteknél, akik etetést követően sugárban hánynak, ami ha rendszeresen megismétlődik, akkor könnyen előfordulhat, hogy latin nevén pylorus…

Tovább

A reflux okozta felsőlégúti panaszok

A reflux okozta felső légúti tünetek és helyes kezelésük.

 

A gyomorégés a felső gyomor-bélrendszeri rendellenességek gyakori tünete. A tünetek általában bosszantóak és rendkívül fájdalmasak lehetnek. Emiatt sokan igyekeznek elkerülni a tüneteket kiváltó helyzeteket. A nyelőcsőbe jutó sav okozta fájdalom azonban súlyos lehet, ha nem kezelik. Sok egészségügyi szakember reflux-ellenes gyógyszerekkel kezeli a gyomorégésben szenvedő betegeket. Ez segíthet a betegeknek megszabadulni a savas gyomortartalom okozta fájdalomtól és egyéb tünetektől.

A fül orr gégészetben reflux okozta felső…

Tovább

Hallásmérés – általános tájékoztató

0-1 éves kor között:

Volt -e a gyermeknek csecsemő hallásszűrése?

Ha volt és az nem mutatott megfelelő eredményt,  vagy  egyáltalán nem volt csecsemő hallásszűrűse :akkor a Heim Pál gyermekkórház audiológiájára kell előjegyeztetni hallásvizsgálatra a gyermeket. Előtte azonban ahhoz, hogy ott a vizsgálat már elvégezhető legyen, mindenképpen javasolt általános  fül-orr-gégészeti vizsgálat, amin megállapítjuk hogy a hallójáratban, dobhártyán, dobüregben van-e olyan eltérés vagy betegség amit a hallásmérés előtt meg kell gyógyítani, hogy a hallóideg működését pontosan meg lehessen állapítani. A vizsgálat során…

Tovább

PROETZ-kezelés

Az elhúzódó arcüreggyulladások kezelésére

A fül-orr-gégészeti rendelőben kezelt gyermekek leggyakoribb betegsége az elhúzódó nátha következtében kialakult szövődmények sorozata.

A szűnni nem akaró orrdugulás,orrfolyás és köhögés a közösségbe kerüléssel hozható összefüggésbe. Az egyre virulensebb kórokozók, a gyermekek csökkenő immunitása, a közösségbe visszakerülő nem teljesen gyógyult-és számos antibiotikum kezelésre sem reagáló-gyermekek mind kiváltó okai lehetnek a szövődményes felső légúti gyulladások elhúzódásának és gyakori ismétlődésének.

Egy egyszerű náthából sok esetben több önálló-egymást indukáló-betegségsorozat alakul ki: arcüreggyulladás, fülkürthurut, savós középfülgyulladás, átmeneti halláscsökkenés, az orrmandula…

Tovább

AKTUÁLIS TUDNIVALÓK A KORONAVÍRUS FERTŐZÉSSEL KAPCSOLATBAN

AKTUÁLIS TUDNIVALÓK A KORONAVÍRUS FERTŐZÉSSEL KAPCSOLATBAN
ÚTMUTATÓ CSALÁDOK RÉSZÉRE – 2020. március 1.

1. Ha Ön, gyermekével, vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus okozta (rövidítve:
COVID-19) eseteket jelentettek, DE tünetmentes, nem szükséges semmilyen külön óvintézkedést
tennie, élheti mindennapjait.

2. Ha az Ön gyermeke az 1. pont szerint tünetmentes, mielőtt visszatérne a közösségbe, kérjük,
hogy nyilatkozzon állapotáról a csatolt nyomtatványon, amit adjon át az óvodában, iskolában.
Ha a bölcsőde, óvoda vagy iskola, a járvány megelőzése…

Tovább

Stroboszkópos foniátriai vizsgált

Dr Lehoczky Hajnalkát kérdeztük a foniátriai vizsgálatról.

A foniátria a hang, a beszéd, a kommunikáció betegségeivel foglalkozó tudomány. A kommunikáció jelentősége mai világunkban mindinkább felértékelődik, hiszen már nemcsak a professzionális hanghasználók (színészek, énekesek, előadóművészek, tanárok, papok,  stb), hanem  a munkavállalók széles rétege igényli, hogy terhelhető, jó minőségű  hanggal rendelkezzen, ami tartós előnyt biztosít számára a munkaerőpiacon.

A komplex foniátriai vizsgálat egyik legfontosabb eleme az anamnézis felvétele. Ennek elősegítésére a híres Foniátria Professzor, Hacki Tamás

Tovább

A hét minden napján várjuk kedves pácienseinket fül-orr-gégészeti magánrendelőnkbe.

Ugrás a foglaláshoz

+36 30 782 8071

Kapcsolat

Rendelő

Cím: 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 2.1. emelet 2. 13-as kapucsengő

Parkolási javaslat

Tel.: +36 30 782 8071
Email: info@villanyifulorrgege.hu

 

Facebook: Villányi úti Magán Fül-orr-gégészet

Facebook:  Móricz Medical Center | Facebook

Nyitvatartás

Bejelentkezés alapján

Hétfő: 08:00-19:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-19:00

Csütörtök: 14:00-19:00

Péntek: 08:00-19:00

Szombat: 09:00-16:00

Vasárnap: 09:00-14:00

Szombaton és Vasárnap is nyitva.

PARKOLÁSI JAVASLAT

 

 

Kapcsolat

Rendelő

Cím: 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 2.1. emelet 2. 13-as kapucsengő

Parkolási javaslat

Tel.: +36 30 782 8071
Email: info@villanyifulorrgege.hu

 

Facebook: Villányi úti Magán Fül-orr-gégészet

Facebook:  Móricz Medical Center | Facebook

Nyitvatartás

Bejelentkezés alapján

Hétfő: 08:00-19:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-19:00

Csütörtök: 14:00-19:00

Péntek: 08:00-19:00

Szombat: 09:00-16:00

Vasárnap: 09:00-14:00

Szombaton és Vasárnap is nyitva.

PARKOLÁSI JAVASLAT

 

 

A hét minden napján bejelentkezés alapján várjuk kedves pácienseinket fül-orr-gégészeti magánrendelőnkbe.